Dereyi Görmeden Paçaları Sıvamak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Dereyi görmeden paçaları sıvamak", bir işe başlamadan veya bir olayın gerçekleşmeden önce tedbir almak veya hazırlıklı olmak anlamında kullanılan bir deyimdir. Genellikle acelecilik ve gereksiz önlem alma durumlarını eleştirmek için kullanılır. Bu deyim, bir kişinin olayların oluşunu beklemeden, olası durumlar için erken ve abartılı bir şekilde hazırlık yapmasının yersiz olduğu durumları anlatmak için kullanılır. Ayrıca, olayların sonucunu beklemeden önceden endişelenmek veya gereksiz yere telaşlanmak gibi anlamlara da gelebilir.