Diyet ve Gluten Hassasiyeti: Öneriler ve Beslenme Planları

Gluten hassasiyeti veya çölyak hastalığı olan kişiler için doğru beslenmek önemlidir. İşte gluten hassasiyeti ile başa çıkmak için kullanabileceğiniz bazı öneriler ve beslenme planları:

Gluten Nedir: Gluten, buğday, arpa ve çavdarda bulunan bir protein karışımıdır. Gluten hassasiyeti veya çölyak hastalığı olan kişiler, gluten tüketimine karşı reaksiyonlar gösterebilir.

Doğru Teşhis: Eğer gluten hassasiyetinden şüpheleniyorsanız, doktorunuza başvurun. Bir sağlık profesyonelinin teşhisi, doğru bir beslenme planı oluşturmanızda yardımcı olacaktır.

Glutensiz Diyet: Gluten hassasiyeti olanlar, Glutensiz bir diyet uygulamalıdır. Bu, buğday, arpa, çavdar ve bu tahıllardan yapılan ürünleri tamamen veya kısmen dışlamayı gerektirir.

Glutensiz Alternatifler: Gluten içermeyen alternatif tahıllar, örneğin pirinç, mısır, quinoa, ve yulaf gibi, sağlıklı bir glüten içermeyen diyetin temelini oluşturabilir.