Diyet ve Sodyum Kontrolü: Tuz Tüketimini Azaltma Stratejileri

Fazla tuz tüketimi, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı riskini artırabilir. Tuz tüketimini azaltmanın yolları hakkında bilinmesi gerekenler:

• İşlenmiş Gıdalardan Kaçının: İşlenmiş gıdalar, genellikle yüksek tuz içerir. Hazır çorba, salam, konserve yiyecekler gibi gıdalardan kaçının.
  • Etiketleri Okuyun: Gıda etiketlerini inceleyerek sodyum içeriğini kontrol edin. Düşük sodyum içeren ürünleri tercih edin.
  • Tuz Eklemeyin: Pişirdiğiniz yemeğe tuz eklemek yerine, baharatlar ve otlarla lezzetlendirin.
  • Kendi Yemeğinizi Hazırlayın: Evde yemek hazırlamak, tuz miktarını kontrol etmenizi sağlar. Tuz kullanımını azaltarak yemeklerinizi pişirin.
  • Daha Az İşlenmiş Gıda Tüketin: Taze meyve, sebze, ve tam tahıllar gibi daha az işlenmiş gıdalar, genellikle daha az tuz içerir.
  • Sodyum İçeriği Düşük Alternatifler Kullanın: Sodyumu düşük alternatifler arayın. Örneğin, tuzsuz tuz veya sodyumu azaltılmış ürünler. Tuz tüketimini azaltmak, kalp sağlığı için önemlidir. Sağlıklı alternatiflerle yemekleri lezzetlendirebilir ve tuz alımını kontrol altında tutabilirsiniz.