Dokuz Köyden Kovulmuş - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Dokuz köyden kovulmuş" ifadesi, toplum tarafından kabul edilmeyen, dışlanmış veya itibarını kaybetmiş kişiler için kullanılır. Bu deyim, bir kişinin birçok yerde kabul görmediğini, toplumsal olarak önemli ölçüde dışlanmış olduğunu ya da sosyal norm ve kuralları ihlal etmiş olması sebebiyle geniş çapta reddedildiğini ifade etmek amacıyla kullanılır. Genellikle kişinin yaptığı hatalar veya toplumsal kurallara aykırı davranışları sonucunda kazandığı olumsuz şöhreti anlatır.