Dolmaları Yutmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Dolmaları yutmak" deyimi, genellikle bir kişinin başkasının söylediği inandırıcılıktan uzak, gerçek dışı ya da abartılı hikayelere, iddialara ya da bahanelere kolaylıkla inanması anlamında kullanılır. Bu ifade, kişinin kandırılmasının kolay olduğunu, eleştirel düşünmeden yoksun olduğunu veya saflık derecesinde saf olduğunu vurgular. Genellikle, bir kişinin aldatılmasının kolay olduğu veya başkalarının yalanlarına hızlı bir şekilde kanıldığı durumlar için kullanılır. Örneğin, bir arkadaşınızın sürekli olarak uydurma bahanelerle randevuları iptal etmesi ve sizin her defasında bu bahanelere inanmanız "dolmaları yutmak" olarak değerlendirilebilir.