Dünyayı Sel Bassa Ördeğe Vız Gelir Atasözünün Anlamı Nedir?

"Dünyayı sel bassa ördeğe vız gelir" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bazı durumların veya olayların bazı kişi ya da varlıklar için zararlı olabileceğini fakat diğerleri için etkisiz ya da hatta faydalı olabileceğini vurgular. Örneğin, bir sel, birçok canlı için tehlikeli olabilirken, su kuşları için doğal bir yaşam alanı haline gelebilir. Bu, herkesin veya her şeyin perspektifine ve koşullarına bağlı olarak farklı etkilere sahip olabileceğini belirtir.