Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Eczacılık Farmakoloji Doktora Programı Maaşı

Eczacılık Farmakoloji Doktora Programı

Eczacılık Farmakoloji bölümünde çalışan kişilerin maaşı, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bunlar arasında çalıştıkları kurum, deneyimleri, aldıkları pozisyon ve bölgedeki ücretler gibi faktörler yer almaktadır.

Türkiye'deki eczacılık farmakoloji bölümü mezunlarının ortalama maaşlarına ilişkin veriler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan "2019 Yılı Meslek Gruplarına Göre İşgücü İstatistikleri" raporuna göre, güncel veriler alınmamıştır. Ancak, ülkemizde eczacılık bölümü mezunlarının ortalama maaşlarına ilişkin olarak, Türk Eczacıları Birliği tarafından 2019 yılında yapılan bir araştırma sonuçlarına göre eczacılar, eczacılık fakültesi mezunu bir eczacının brüt maaşı ortalama 7.500 TL olarak belirtilmiştir. Bu rakam, eczacılık farmakoloji bölümü mezunları için de bir referans olabilir, ancak kesin bir bilgi vermemektedir.

NE YAPIYOR ?