Eczacılık Meslek Bilimleri Doktora Programı Maaşı

Eczacılık Meslek Bilimleri Doktora Programı

Eczacılık Meslek Bilimleri bölümü mezunlarının maaşı ülkeye, çalışma koşullarına ve deneyime göre değişebilir.

Türkiye'de eczacılık mesleği, eczacı odaları tarafından belirlenen asgari ücret tarifesi üzerinden ücretlendirilmektedir.

2023 yılı itibariyle eczacılar için asgari brüt ücret tarifesi aşağıdaki şekildedir:

0-5 yıl deneyimli eczacılar için: 12.326 TL 5-10 yıl deneyimli eczacılar için: 13.402 TL 10-15 yıl deneyimli eczacılar için: 14.478 TL 15-20 yıl deneyimli eczacılar için: 15.554 TL 20 yıl ve üzeri deneyimli eczacılar için: 16.630 TL Ancak, eczacıların çalıştığı yer ve özel sektörde çalışıp çalışmadıkları gibi faktörler de maaşları etkileyebilir. Örneğin, özel sektörde çalışan eczacılar genellikle daha yüksek maaşlar alırlar.