Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı / Eğitimde Ölçme Ve Değerlendirme Doktora Programı Maaşı

Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı içinde yer alan Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme bölümünde çalışanların maaşları, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bunlar arasında çalıştıkları kurum, deneyimleri, aldıkları pozisyon ve bölgedeki ücretler gibi faktörler yer almaktadır.

Türkiye'de eğitimde ölçme ve değerlendirme alanında çalışan kişilerin ortalama maaşlarına ilişkin veriler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan "2019 Yılı Meslek Gruplarına Göre İşgücü İstatistikleri" raporuna göre, güncel veriler alınmamıştır. Ancak, öğretim elemanlarının maaşlarına ilişkin olarak, Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan düzenlemelere göre üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının maaşları belirlenmektedir.

Bu kapsamda, eğitimde ölçme ve değerlendirme bölümü mezunları olarak öğretim elemanı olarak çalışan kişilerin maaşları, aldıkları unvanlara, görev yaptıkları kuruma ve deneyimlerine göre değişebilir. Örneğin, yardımcı doçent unvanıyla çalışan bir öğretim elemanının brüt maaşı ortalama 9.000-11.000 TL arasında olabilirken, doçent unvanıyla çalışan bir öğretim elemanının brüt maaşı ortalama 12.000-14.000 TL arasında olabilir. Profesör unvanıyla çalışan bir öğretim elemanının brüt maaşı ise ortalama 15.000-18.000 TL arasında olabilir. Ancak, bu rakamlar sadece bir referans olarak kabul edilmelidir, çünkü öğretim elemanlarının maaşları farklı faktörlere bağlı olarak değişebilir.