Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Eğitim Sosyolojisi Yüksek Lisans Programı Nedir

Eğitim Sosyolojisi Yüksek Lisans Programı

Eğitim sosyolojisi, eğitim sistemlerinin toplumsal, ekonomik ve kültürel çerçeveler içinde incelenmesine odaklanan bir sosyal bilim dalıdır. Eğitim sosyolojisi yüksek lisans programları, bu alanın temel kavramlarını, yöntemlerini ve kuramsal perspektiflerini inceleyen eğitim programlarıdır. Bu programlar ayrıca, eğitim sistemlerinin yapısını, işlevlerini ve etkinliklerini araştırmak için kullanılan çeşitli araştırma yöntemlerini de öğretirler. Eğitim sosyolojisi yüksek lisans programları genellikle eğitim, sosyoloji, sosyal bilimler veya benzeri alanlarda bir lisansüstü eğitim gerektirir. Bu programlarda öğrenciler, eğitim sistemlerinin yapısını, işlevlerini ve etkinliklerini anlamaya yönelik araştırmalar yapabilirler ve eğitim sistemlerinin düzenlenmesi, yönetimi ve değerlendirilmesi gibi konulara da aşina olabilirler.

NE YAPIYOR ?