Eğitim Yönetimi ve Planlama Doktora Programı Nedir

Eğitim Yönetimi ve Planlama Doktora Programı

Eğitim yönetimi ve planlama, bir eğitim kurumunun veya bir eğitim programının nasıl yönetileceği ve planlanacağı konularını kapsar. Bu, eğitimin amaçlarını, hedeflerini, öğrenme ortamlarını ve öğrenme faaliyetlerini belirlemek, eğitim kaynaklarının tasarımını ve dağıtımını yönetmek, öğrenme çıktılarını ölçme ve değerlendirmeyi içerir.

Eğitim yönetimi ve planlama ayrıca, eğitim programlarının verimliliğini ve etkinliğini artırmak için gereken değişiklikleri yapmayı ve öğrencilerin öğrenme ihtiyaçlarını karşılamayı da içerir. Bu, öğrencilerin öğrenme stillerine ve ilgi alanlarına uygun öğrenme ortamlarının tasarımını ve uygun öğretim yöntemlerinin seçimini de kapsar.