Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Doktora Programı Nedir

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Doktora Programı

Eğitimde ölçme ve değerlendirme, öğrencilerin öğrendiklerini belirlemek ve öğrenme sürecinin etkinliğini değerlendirmek için kullanılan yöntemlerdir. Bu yöntemler, öğrencilerin öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak ve öğrenme sürecinin etkinliğini artırmak amacıyla kullanılır.

Ölçme ve değerlendirme, ayrıca, öğrencilerin öğrendiklerini ölçmek ve değerlendirmek için kullanılan araçlar ve teknikleri içerir. Ölçme ve değerlendirme, öğrencilerin öğrendiklerinin ne kadarını öğrendiklerini değerlendirmek için kullanılan yöntemlerdir.