Eli Ayağı Buz Kesilmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Eli ayağı buz kesilmek" deyimi, genellikle iki farklı durumu ifade edebilir: birincisi, harfi harfine çok soğuk bir ortamda bulunmaktan dolayı ellerin ve ayakların soğuktan donma noktasına gelmesi ve hissizleşmesi anlamında kullanılır. İkincisi ise, kişinin yoğun korku, heyecan veya endişe gibi güçlü duygular yaşaması neticesinde vücudunun adeta donup kaldığını, hareket edemez hale geldiğini mecazi olarak anlatır. Bu ikinci kullanım, kişinin adeta hareketsiz kalmasına neden olan duygusal bir tepkiyi temsil eder.