Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Yöneylem Araştırması Yüksek Lisans Programı Nedir

Endüstri Mühendisliği- Yöneylem Araştırması Yüksek Lisans Programı

Endüstri Mühendisliği-Yöneylem Araştırması yüksek lisans programı, endüstri mühendisliğine giriş yapmayı amaçlayan öğrencilere ve mevcut endüstri mühendislerine yöneylem araştırması konularında eğitim vermeyi hedeflemektedir. Program aşağıdaki konuları kapsayabilir:

Yöneylem araştırması ve modelleme teknikleri,

Ölçeklendirme ve karar verme problemleri,

Stokastik süreçler ve kuyruk teorisi,

Optimizasyon teknikleri ve uygulamaları,

Üretim sistemleri tasarımı ve yönetimi,

Maliyet modelleme ve analizi,

Örgütlerde işletme ve yönetim stratejileri,

Programın amacı, öğrencilere endüstri mühendisliği alanında işletmelerde yöneticilik, tasarım, üretim, bakım ve iyileştirme gibi konuları anlamalarına yardımcı olmaktır. Program tamamlandıktan sonra, öğrenciler endüstri mühendisi olarak çalışabilecekler gibi, aynı zamanda yöneylem araştırması alanında da araştırmacı olarak çalışabilirler.

NE YAPIYOR ?