Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Nedir

Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü

Endüstriyel tasarım mühendisliği, ürünlerin tasarımı, üretimi ve pazarlanması ile ilgili bir mühendislik dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, ürünlerin tasarımı, üretimi ve pazarlanması süreçlerinde kullanılan yöntemleri öğrenirler. Öğrenciler ayrıca, ürünlerin tasarımı sırasında göz önünde bulundurulması gereken faktörleri, ürünlerin üretimi sırasında kullanılan teknolojileri ve ürünlerin pazarlanması sırasında kullanılan stratejileri de öğrenirler.

Endüstriyel tasarım mühendisliği bölümünde öğrenciler, fizik, matematik, bilgisayar bilimleri gibi temel bilim dallarının yanı sıra, tasarım, üretim ve pazarlama gibi alanlarda da eğitim alırlar. Bu bölümün mezunları, ürünlerin tasarımı, üretimi ve pazarlanması ile ilgili çalışmalar yapabilirler ve bu alanda çalışan firmaların tasarım ekiplerinde çalışabilirler. Ayrıca, endüstriyel tasarım mühendisliği mezunları, ürünlerin tasarımı sırasında kullanılan yöntemlerin geliştirilmesi, ürünlerin üretimi sırasında kullanılan teknolojilerin geliştirilmesi gibi konularda da araştırma ve geliştirme çalışmalarına katılabilirler.