Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Eski Çini Onarımları Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans Programı Nedir

Eski Çini Onarımları Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans Programı

Eski Çini Onarımları, kültür mirası arasında bulunan, tarihte ve sanat alışkanlıkları arasında yer alan çinicilik alanında bugüne dek gerçekleştirilmiş çalışmalara sahip çıkmak ve onların özgünlüğünü yitirmeden sürekliliğini sağlamak adına gerekli teknik çalışmaları gerçekleştirebilecek elemanların yetiştirilmesi amacı güden bir sanat disiplinidir. Bu disiplin, öğrencilerini bütünüyle tasarımcı olarak eğitmeyi amaçlar. Bu da neredeyse bin yıldır var olan bu sanat dalının gelişerek ve tarihsel dokusu korunarak gelecek nesillere aktarılması konusunda büyük bir rol oynadığı anlamı taşır.

NE YAPIYOR ?