Fare Düşse Başı Yarılır - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Fare düşse başı yarılır" deyimi, çok sessiz ve hareketsiz olan yerler için kullanılır. Bu ifadeyle, bir ortamın aşırı derecede sakin ve sessiz olduğu, öyle ki en ufak bir ses veya hareketin bile kolayca fark edileceği durumlar anlatılır. Genellikle, beklenen bir hareketlilik veya gürültünün aksine, tam bir sessizlik ve hareketsizliğin hakim olduğu yerler için kullanılır. Deyimin kökeninde, "o kadar sessiz ki orada bir fare yürüse bile sesi duyulur" anlamı yatar.