Farmasotik Botanik Yüksek Lisans Programı Nedir

Farmasotik Botanik Yüksek Lisans Programı

Farmasotik Botanik yüksek lisans programı farmakognozi ve bitkisel ilaçların üretimi, geliştirilmesi ve kullanımı konularını içeren bir yüksek lisans programıdır. Bu programın amacı, öğrencilerine bitkisel ilaçların özellikleri, etkinlikleri, güvenlikleri ve klinik kullanımları hakkında bilgi vermektir. Program ayrıca, bitkisel ilaçların sentezi, özellikleri, standartlaştırılması ve kalite kontrolü gibi konuları da içerebilir. FARMASOTİK BOTANİK yüksek lisans programı genellikle tıp, eczacılık ve diğer ilgili alanlarda lisans derecesine sahip olan öğrenciler için tasarlanmıştır.