Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Farmasötik Toksikoloji Yüksek Lisans Programı Nedir

Farmasötik Toksikoloji Yüksek Lisans Programı

Farmasötik toksikoloji, ilaçların güvenliği, etkinliği ve toksikolojik etkilerinin çalışılmasını konu alan bir bilim dalıdır. Bu program, farmasötik toksikoloji alanında eğitim veren yüksek lisans programlarının bir türüdür. Bu program, farmasötik ilaçların toksikolojik etkilerinin belirlenmesi, ilaçların klinik kullanımı sırasında oluşabilecek yan etkilerin önlenmesi ve ilaçların güvenliğinin artırılması gibi konuları kapsar.

Bu programın hedefi, öğrencileri farmasötik toksikoloji alanında uzmanlaştırmaktır. Yüksek lisans programı genellikle 2 yıl sürer ve program sonunda bir tez çalışması sunulur. Bu programa katılım için ön koşul olarak lisans eğitimi gerekmektedir.

NE YAPIYOR ?