Feleğin Sillesini Yemek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Feleğin sillesini yemek," beklenmedik ve sert bir şekilde kötü bir durumla karşılaşmak demektir. Felek, yine kaderi ve talihin döngüsünü temsil eden mitolojik bir figürdür. Bu deyim, kişinin hayatında ani ve olumsuz bir değişiklik yaşadığında, ağır bir darbe aldığında ya da beklenmedik bir talihsizlikle karşılaştığında kullanılır. Genellikle büyük bir kayıp, sağlık sorunu, ekonomik zorluk gibi ciddi ve olumsuz olaylar için kullanılan bu ifade, kişinin yaşadığı sıkıntıların adeta gökyüzünden bir tokat gibi geldiğini anlatır.