Felsefe Tarihi ve Sistematik Felsefe Doktora Programı Nedir

Felsefe Tarihi ve Sistematik Felsefe Doktora Programı

Felsefe tarihi, insanların düşüncelerinin ve kavramlarının gelişimini inceleyen bir dalıdır. Felsefe, insanların doğayı, insanı, toplumu ve düşünceyi anlama çabası olarak tanımlanabilir. Felsefenin kökenleri, MÖ Mısır, Yunan ve İran'da görülür, ancak felsefe tarihi olarak kabul edilen ilk yazılı eserler MÖ 6. yüzyılda Yunan'da ortaya çıkmıştır.

Sistematik felsefe, bir düşünce sistemi oluşturma ve bu sistem üzerinde düşünmeyi amaçlar. Bu, bir konuyu araştırırken, o konuda ortaya çıkan sorunları ve çelişkileri çözmek için bir bütünlük içinde ve sistematik bir şekilde hareket etmeyi gerektirir. Sistematik felsefe, genellikle bir konuyu inceleyen ve bu konuya ilişkin düşünceleri düzenleyen bir yöntemdir. Örneğin, ontolojik felsefe, varlık konusunu inceler ve varlık hakkındaki düşünceleri sistematik bir şekilde düzenler.