Finansal Ekonomi Doktora Programı Nedir

Finansal Ekonomi Doktora Programı

Finansal ekonomi, para, sermaye piyasaları ve finansal araçların yönetimiyle ilgilenen bir ekonomik disiplindir. Finansal ekonomi, insanların ve işletmelerin nakit akışlarını yönetmeyi amaçlar. Finansal ekonomi ayrıca, para ve sermaye piyasalarının yapısını ve çalışma şeklini araştırır ve insanların ve işletmelerin bu piyasalarda yer alma seçeneklerini inceler.

Finansal ekonomi, birçok farklı alanı kapsar. Örneğin, finansal ekonomi, insanların ve işletmelerin nakit akışlarını yönetmeyi amaçlayan finansman, insanların ve işletmelerin sermaye piyasalarında yer alma seçeneklerini inceleyen portföy yönetimi ve finansal araçların üretimi ve dağıtımıyla ilgilenen finansal ürünler gibi konuları kapsar.