Fincancı Katırlarını Ürkütmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Fincancı katırlarını ürkütmek," Türkçede sıklıkla kullanılan bir deyim olup, çok dikkat ve özen gerektiren bir durumda gereksiz yere risk almak, hassas bir durumu bozmak ya da dikkatli olunması gereken bir anda haddinden fazla cesur veya düşüncesizce hareket etmek anlamına gelir. Bu ifade, genellikle bir kişinin hassasiyet gerektiren bir konuda yanlış bir söz veya eylemde bulunarak durumu zora soktuğu durumlar için kullanılır. Deyim, fincancıların kırılgan mallar taşıyan katırlarıyla ilgili efsaneye dayanır, burada en ufak bir dikkatsizlik büyük zararlara neden olabilir.