Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Nedir

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü

Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü, bir üniversite veya yüksek okulunda verilen bir bölümdür ve öğrencilere fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında uzmanlaşmak isteyenler için gerekli olan temel bilgi ve becerilere sahip olmayı amaçlar. Bu bölümde öğrenciler, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında çalışan profesyoneller gibi vücut hareketlerinin ve bedensel işlevlerin nasıl düzgün bir şekilde gerçekleştirilebileceğini öğrenirler. Öğrenciler ayrıca vücutta meydana gelen yaralanmaların, sakatlanmaların veya bozuklukların nasıl tedavi edilebileceğini, rehabilitasyon süreçlerinin nasıl yönetilebileceğini ve vücutta meydana gelen değişikliklerin nasıl izlenebileceğini öğrenebilirler.

Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü, genel olarak fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında uzmanlaşmak isteyenler için uygun bir seçimdir, ancak aynı zamanda diğer sağlık alanlarıyla da ilgilenen öğrencilere de yöneliktir. Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünde öğrenciler, vücutta meydana gelen yaralanmaların, sakatlanmaların veya bozuklukların tedavi edilmesine yardımcı olacak becerilere sahip olurlar ve bu becerileri sayesinde hastaların bedensel işlevlerini düzgün bir şekilde geri kazanmalarına yardımcı olabilirler.