Forsu Olmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Forsu olmak" deyimi tam tersi olarak, bir kişinin veya kurumun itibarının, gücünün veya saygınlığının zirvede olduğu anlamına gelir. Bu kişi veya kurumun etkileyici bir varlık gösterdiğini, genellikle toplum içindeki etkin rolünün ya da prestijinin yüksek olduğunu ifade eder. Örneğin, bir iş insanının piyasada söz sahibi olması, bir politikacının toplum içinde yüksek bir saygınlığa sahip olması durumlarında bu deyim kullanılır. Bu durum, kişi veya kurumun etkisini koruduğu ve genellikle başarıya ulaştığı durumları betimlemek için kullanılır.