Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Nedir

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği, gemi inşaatı ve gemi makineleri sistemlerinin tasarımı, üretimi ve bakımını kapsayan bir alandır. Bu bölümde öğrenciler, gemi inşaatında kullanılan malzemelerin özelliklerini ve gemi makineleri sistemlerinin tasarımını öğrenirler. Ayrıca, gemi makineleri sistemlerinin bakımı ve onarımı için gerekli olan bilgi ve becerileri de kazanırlar. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümü, gemi inşaatı ve gemi makineleri sistemlerinin tasarımı, üretimi ve bakımı gibi konuları içeren bir eğitim programıdır. Bu bölümde çalışanlar, gemi inşaatı ve gemi makineleri sistemlerinin tasarımından üretimine kadar birçok aşamada rol alırlar ve gemi makineleri sistemlerinin en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için çalışırlar.