Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Nedir

Genetik ve Biyomühendislik Bölümü

Genetik ve biyomühendislik, genetik mühendisliği, biyoteknolojik üretim ve biyomühendislik gibi konuları kapsayan bir alandır. Bu bölümde öğrenciler, genetik mühendisliği yöntemlerini kullanarak, bitkiler, hayvanlar ve mikroorganizmaların genetik yapısını değiştirmeyi öğrenirler. Ayrıca, biyoteknolojik üretim yöntemlerini ve biyomühendislik uygulamalarını da öğrenirler.

Genetik ve biyomühendislik bölümü, genetik mühendisliği, biyoteknolojik üretim ve biyomühendislik gibi konuları içeren bir eğitim programıdır. Bu bölümde çalışanlar, genetik mühendisliği yöntemlerini kullanarak, bitkiler, hayvanlar ve mikroorganizmaların genetik yapısını değiştirmeyi ve biyoteknolojik üretim yöntemlerini ve biyomühendislik uygulamalarını uygulamayı amaçlar.