GHP Nedir

GHP (Good Hygiene Practices), yani iyi hijyen uygulamaları, üretim ve işletme süreçlerinde hijyen kurallarına uyulmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir yönetim sistemidir. Gıda işletmeleri, GHP kurallarına uyarak ürünlerin güvenliğini sağlamaya çalışır ve böylece tüketicilerin sağlığını riske atmayı önlemeye çalışır. 

GHP uygulamaları, gıda üretiminde kullanılan her aşamayı kapsar, örneğin işletmenin temizliği, personel hijyeni, ekipman ve araç gereçlerin temizliği ve dezenfeksiyonu, gıda saklama koşulları ve tedarik zincirinin yönetimi gibi. GHP, gıda güvenliği konusunda başlangıç seviyesinde bir yaklaşımdır ve daha ileri düzeydeki hijyen yönetim sistemleri ile birlikte kullanılabilir. 

GHP, gıda işletmelerinde yasal zorunluluk haline getirilmiştir ve birçok ülke tarafından gıda güvenliği yönetimi için kabul edilmiştir. Bu uygulamalar, tüketicilerin gıda ürünleriyle ilgili güvenlerini artırırken, işletmelerin de tedarik zinciri boyunca ürünlerinin güvenliğini korumalarına ve ürün kalitelerini artırmalarına yardımcı olur.

 GHP (Good Hygiene Practices) sertifikası için... 

 

GEDİKSEM NE YAPIYOR?

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler burada!

GEDİKSEM NE YAPIYOR?

Üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir sertifikalı eğitimler ile size destek oluyoruz. Resmi ve geçerli sertifikalar ile kariyerinize yön verin!