Gönlünü Karartmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Gönlünü Karartmak", bir kişinin moralini bozmak, ümitlerini kırmak, hayal kırıklığına uğratmak veya onu cesaretten düşürmek anlamına gelir. Genellikle bir olay, durum veya başka bir kişi tarafından meydana gelen bir hayal kırıklığı sonucu, kişinin iç dünyasında oluşan karamsarlık ve umutsuzluk durumunu ifade etmek için kullanılır. Bu ifade, bir kişinin ya da olayın, insanın içindeki ışığı söndürdüğü ve onu olumsuz duygulara sürüklediği anlamını taşır.