Gönülden Çıkarmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Gönülden Çıkarmak", bir kişinin hissettiği sevgiyi, saygıyı ya da ilgiyi bir daha geri gelmemek üzere içinden atmak, unutmak ya da o kişiye veya şeye karşı olan duygularını sonlandırmak anlamına gelir. Genellikle, kişisel ilişkilerde yaşanan bir hayal kırıklığı, ayrılık veya ihanet sonrası kullanılır. Bir kişinin hayatından başka bir kişiyi ya da bir anıyı tamamen silmeye çalışmasını ifade eden bir tabirdir. Bu ifade, genellikle, derin duygusal bağların koparılması veya birinden tamamen vazgeçilmesi gerektiğinde kullanılır.