Gözleri Dolu Dolu Olmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Gözleri dolu dolu olmak" ifadesi, bir kişinin gözlerinin yaşlarla dolu olduğunu ve her an ağlayabileceğini ifade eden bir deyimdir. Genellikle duygusal bir durum veya duygusal bir tepki anlamında kullanılır. Bir kişi üzüntü, mutluluk, hüzün ya da duygusal bir yoğunluk hissettiğinde, bu duygular gözlerinde somut bir şekilde görülür ve gözlerinin dolu dolu olduğu söylenir. Bu deyim, söz konusu kişinin duygusal olarak etkilendiğini ve bunun fiziksel bir tezahürü olarak göz yaşlarını tutmakta zorlandığını vurgular.