Gözsüzden Gözlü Doğar, Dilsizden Dilli Doğar, İlle Deli Soy Kovar Atasözünün Anlamı Nedir?

Gözsüzden gözlü doğar, dilsizden dilli doğar, ille deli soy kovar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, ailede belli bir eksiklik veya sorun olan bireylerin, çocuklarında bu eksikliklerin giderildiğini veya bu sorunların olmadığını görmekten duyulan memnuniyeti ifade eder. Aynı zamanda, her neslin bir öncekinden daha iyi olabileceğine ve bazı olumsuz özelliklerin zamanla düzelebileceğine dair bir umudu yansıtır.