Gözü Dönmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Gözü Dönmek" deyimi, bir kişinin aşırı derecede öfkeli, hırslı veya açgözlü bir hale gelmesini ifade eder. Bu tabir, kişinin normalden daha fazla bir tutku veya arzu içinde olduğu durumları tanımlamak için kullanılır. Kişi, belirli bir konuya veya hedefe öylesine odaklanır ki, etrafındaki her şeyi gözden kaçırır ve mantıklı düşünme yeteneğini kaybeder. Bu durumda olan kişi, genellikle kontrolünü kaybedebilir ve etrafındaki insanlara veya olaylara zarar verebilecek potansiyele sahip olabilir. "Gözü dönmek" ifadesi, kişinin duygusal veya zihinsel olarak aşırı bir duruma girdiğini ve bu nedenle normal davranış sınırlarını aştığını vurgular. Bu durum çoğunlukla geçici bir hal olup, kişinin o anki duygusal veya fiziksel etkiler altında olduğunu gösterir. Bu deyim, Türkçe'de özellikle yoğun duygusal veya dramatik durumları tanımlamak için sıkça kullanılan bir ifadedir.

Diğer deyimler için tıklayınız.