Güvendiği Dağlara Kar Yağmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Güvendiği dağlara kar yağmak", bir kişinin en çok güvendiği, destek olarak gördüğü ve her zaman yanında olacağını düşündüğü kişi ya da şeylerin beklenmedik bir şekilde yardım edemeyecek duruma gelmesi veya o kişinin beklentilerini karşılayamaması anlamında kullanılan bir deyimdir. Genellikle hayal kırıklığı, şaşkınlık ve sıkıntı içindeki durumları ifade etmek için kullanılır. Kişi, güvendiği şeylerin kendisine destek olacağına dair bir inanç içindeyken, tam ihtiyaç anında bu desteğin ortadan kalkması veya elde edilememesi durumuyla karşılaşır. Deyim, aynı zamanda hayatta hiçbir şeyin kesin ve garantili olmadığını, beklenmeyen durumlarla karşılaşabileceğimizi hatırlatır.