Habbeyi Kubbe Yapmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Habbeyi kubbe yapmak", küçük ve önemsiz bir olayı veya sorunu, gereğinden fazla büyütüp abartarak anlatmak anlamına gelen bir deyimdir. Bu ifade, aslında ufak bir problemken, bu problemin büyük bir meseleymiş gibi ele alınmasını ve üzerinde gereğinden fazla durulmasını eleştirir. "Habbe" Arapça'da "tane, tohum" anlamına gelirken, "kubbe" ise geniş ve büyük bir yapı olan kubbeyi ifade eder. Bu deyim, bir durumun veya sorunun boyutlarının abartılı bir şekilde ifade edilmesi durumunda kullanılır ve genellikle bu tür bir abartmaya karşı bir eleştiri ya da uyarı niteliğinde olabilir.