Halim İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Halim İsminin Anlamı Nedir?

Halim, Arapça kökenli bir isimdir ve "yumuşak huylu", "sabırlı", "hoşgörülü", "uysal" gibi anlamlara gelmektedir. Özellikle sabır ve yumuşaklık kavramlarıyla özdeşleşmiştir.

Halim İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Kaya gibi sağlam ve sert türk, uhud savaşı şehitlerinden biri.

Halim İsminin Özellikleri - Kökeni

Köken: Arapça

Cinsiyet: Erkek

Temsil Ettiği Anlamlar: Sabır, hoşgörü, yumuşaklık, uysallık

Halim İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 15.385 kişi Halim ismini kullanmaktadır.

Halim İsmi Kuran'da Geçer mi?

Halim ismi, Kuran'da geçen 99 güzel isim (Esmaül Hüsna) arasında bulunur ve Allah'ın sıfatlarından biri olarak zikredilir.

Halim İsmi Caiz Midir?

Halim ismi, Kuran'da Allah'ın sıfatları arasında yer aldığı için ve herhangi bir olumsuz anlam taşımadığı için caizdir.

Halim İsminin Harf Analizi

H: H harfi, insanlar arasında uyumu temsil eder, yaratıcılığı ve sanatı simgeler.
A: A harfi aktiflik ve liderlik özelliklerini, aynı zamanda enerjik ve atılgan yapıyı temsil eder.
L: L harfi, adalet duygusunu ve uyumu temsil eder, barışçıl bir yapıya işaret eder.
İ: İ harfi, hassasiyeti ve sanatsal yeteneği ifade eder.
M: M harfi, sabır ve düzenlilik gibi özellikleri temsil eder, insanların güvenilir ve disiplinli yönlerini yansıtır.