Hava Trafik Kontrol Yüksek Lisans Programı Nedir

Hava Trafik Kontrol Yüksek Lisans Programı

Hava Trafik Kontrol (Air Traffic Control, ATC) yüksek lisans programı, hava trafik kontrolörlerinin eğitimini ve yetkinliklerini artırmak için tasarlanmış bir eğitim programıdır. Bu program genellikle hava taşımacılığı veya hava trafik kontrol alanında çalışan ya da çalışmak isteyenler için uygundur.

Hava Trafik Kontrol yüksek lisans programı, hava trafik kontrol sistemlerinin çalışma prensiplerini, hava trafik kontrolörlerinin görevlerini ve sorumluluklarını, hava trafik kontrol ekipmanlarının kullanımını ve bakımını, hava trafik kontrol işlemlerini ve hava trafik kontrol dilini öğretir. Program ayrıca hava trafik kontrolöre karşılık gelen mesleki standartları ve düzenlemeleri de kapsar.

Hava Trafik Kontrol yüksek lisans programını tamamlamak için öğrenciler genellikle hava taşımacılığı veya hava trafik kontrol alanında bir bachelors (lisans) derecesine sahip olmalıdır. Program genellikle 1-2 yıl sürer ve öğrenciler genellikle teorik dersleri, laboratuvar çalışmalarını ve stajyerlik gibi pratik uygulamaları içerir. Programın tamamlanmasından sonra, öğrenciler hava trafik kontrolörleri olarak çalışmaya başlayabilirler.