Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü Nedir

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü

Havacılık elektrik ve elektroniği bölümü, havacılık ve uçuş sistemlerinde kullanılan elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı, üretimi, işletimi ve bakımı gibi konuları kapsayan bir mühendislik bölümüdür. Bu bölümlerde öğrenciler, havacılık ve uçuş sistemlerinde kullanılan elektrik ve elektronik sistemlerin işleyişini öğrenirler ve bu sistemlerin güvenliği, güvenilirliği ve etkinliği gibi konulara da odaklanırlar.

Havacılık elektrik ve elektroniği bölümü öğrencilerine, havacılık ve uçuş sistemlerinde kullanılan elektrik ve elektronik sistemleri anlamaya ve bu sistemleri tasarlamaya yönelik bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar. Bu bölümlerde öğrenciler, havacılık ve uçuş sistemlerinde kullanılan elektrik ve elektronik sistemlerin işleyişini öğrenirler ve bu sistemlerin güvenliği, güvenilirliği ve etkinliği gibi konulara da odaklanırlar. Ayrıca, havacılık elektrik ve elektroniği bölümlerinde öğrenciler, havacılık ve uçuş sistemlerinde kullanılan elektrik ve elektronik malzemelerin seçimi, üretimi ve kullanımı gibi konulara da değinilir.

Havacılık elektrik ve elektroniği bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, havacılık ve uçuş sistemlerinde çalışacak yeterli bilgi ve beceri kazanırlar. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler, havacılık ve uçuş şirketlerinde elektrik ve elektronik mühendisi olarak çalışabilirler.

Ayrıca Bakınız - Havaalanı Yönetimi Eğitimi Sertifika Programı