Her Gördüğü Sakallıyı Babası Sanmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Her gördüğü sakallıyı babası sanmak" deyimi, saflık, tecrübesizlik veya düşünmeden hemen güvenme eğilimi olan bir kişiyi tanımlamak için kullanılır. Genellikle, bir kişinin kolayca aldatılabilen, herkese çabucak inanan ve dünya hakkında pek bir bilgisi olmayan biri olduğunu belirtmek amacıyla kullanılır. Bu ifade, özellikle çocukların herhangi bir yetişkini aile üyesi zannedecek kadar dünyadan habersiz olmaları ile ilişkilendirilerek, kişinin olaylara ve insanlara karşı daha eleştirel ve şüpheci bir yaklaşım geliştirmesi gerektiğini önerir.