Hıfzı İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Hıfzı İsminin Anlamı Nedir?

Hıfzı ismi, Arapça kökenli bir isimdir ve "koruyan", "hıfzeden" yani "korumaya alan" anlamına gelir. Ayrıca "hafız" kelimesinden türetilmiş olup, "ezberleyen" veya "Kur'an'ı ezberleyen" anlamı da taşır.

Hıfzı İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Muhafaza eden, ezberleyen, unutmayan.

Hıfzı İsminin Özellikleri - Kökeni

Köken: Arapça

Cinsiyet: Erkek

Temsil Ettiği Anlamlar: Koruma, hafıza gücü, dini bir bağlamda Kuran-ı Kerim'i ezbere bilmek

Hıfzı İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 439 kişi Hıfzı ismini kullanmaktadır.

Hıfzı İsmi Kuran'da Geçer mi?

"Hıfzı" olarak direkt isim şeklinde Kuran'da geçmez, ancak "hıfz" kökünden türeyen kelimeler Kuran'da "koruma" ve "hafıza" bağlamında kullanılmıştır.

Hıfzı İsmi Caiz Midir?

Hıfzı ismi, olumlu bir anlam taşıdığı ve İslami değerlerle çelişmediği için kullanılması dini açıdan caizdir.

Hıfzı İsminin Harf Analizi

H: Yaratıcılık ve sanat yeteneği, huzur veren bir doğa.
I: İçgüdüsel bilgi, hassasiyet ve anlayış.
F: Uygulamalı zeka, analitik düşünme yetisi.
Z: Zeka ve zekice çözümler üretebilme yeteneği.
I: Yine içgüdüsel bilgi, hassasiyet ve derin anlayış.