İki Yüzlü - Deyiminin Anlamı Nedir?

"İki yüzlü" terimi, kişinin davranışlarında ve sözlerinde samimiyetsiz ve tutarsız olması, farklı insanlara veya farklı durumlarda gerçek niyetini veya düşüncelerini gizleyerek farklı maskeler takması anlamına gelir. Bir kişinin gerçek karakterini ve düşüncelerini saklayarak, iki farklı durumda iki farklı kişiliği temsil etmesi durumunda kullanılır. Yalancı ve düzenbaz olmak, gerçek niyetlerini gizlemek ya da kişisel çıkarları için başkalarını aldatmak gibi olumsuz davranışlar için bu ifade kullanılır. Bu deyim, genellikle güvenilir olmayan ve dürüst olmayan kişiler için eleştirel bir şekilde kullanılır.