İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı Nedir

İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı

İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği yüksek lisans programı, ilköğretim okullarında sosyal bilgiler derslerini öğretmek için gereken eğitimi ve bilgi birikimini sağlamayı amaçlar. Bu programın içeriği, öğretmen adaylarının ilköğretim okullarında sosyal bilgiler derslerini vermeyi hedefleyen öğretmenlerin, sosyal bilgiler derslerinin içeriğini, öğretim yöntemlerini ve öğretim sürecini etkin bir şekilde yönetebilecek düzeyde yetkinlik kazanmalarını hedefler.

Program ayrıca öğretmen adaylarının, sosyal bilgiler öğretiminde kullanılan teknolojik araçları ve yazılımları etkin bir şekilde kullanabilme becerisini de geliştirmeyi amaçlar. Bu programın çıktısı olarak, öğretmen adayları, sosyal bilgiler derslerini verirken öğrencilerine araştırma yapma, problem çözme ve öğrenme stratejileri geliştirme becerilerini de kazanacaklardır.