İmamın Kayığına Binmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"İmamın kayığına binmek" deyimi, genellikle bir işin, girişimin veya hareketin son derece güvenli ve risk almadan yapıldığını belirtmek için kullanılır. Bu ifade, bir işte ya da durumda başarısızlık ihtimalinin çok düşük olduğu ya da başarısızlık durumunda sorumluluğun kişinin üzerine kalmayacağı anlamına gelir. Genelde, mecaz anlamda, birinin kendi başına bir şey yapmaktan kaçınıp başkalarının güvence altına aldığı bir durumdan faydalanmayı tercih etmesi durumunda kullanılır.