İngiliz Tabancası Gibi Kurulmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"İngiliz tabancası gibi kurulmak" deyimi, genellikle bir kişinin çok dikkatli ve hazırlıklı olduğunu ifade etmek için kullanılır. İngiliz tabancalarının hassasiyeti ve yüksek kalitesi nedeniyle bu ifade, bir kişinin herhangi bir duruma karşı son derece dikkatli ve tetikte olduğunu, her an harekete geçmeye hazır bir durumda bulunduğunu belirtir. Kişinin her türlü ihtimale karşı önlemini almış ve son derece uyanık olduğu durumlar için kullanılır.