Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

İngilizce Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı Nedir

İngilizce Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı

Bir İngilizce öğretimi (ELT) yüksek lisans derecesi programı, tipik olarak öğrencileri, çeşitli düzeylerde, çeşitli ortamlarda ve çeşitli metodolojiler kullanarak İngilizceyi ikinci veya yabancı dil olarak öğretmeye hazırlar. Program ayrıca dil edinimi teorisini, müfredat tasarımını, materyal geliştirmeyi, dil testini ve öğretmen eğitimini de kapsayabilir. Bazı programlar, genç öğrencilere İngilizce öğretmek veya belirli amaçlar için İngilizce öğretmek gibi belirli bir alanda uzmanlık sunabilir.

Bir ELT yüksek lisans programına kabul için genellikle bir lisans derecesi ve yüksek düzeyde İngilizce yeterliliği gerekir. Bazı programlar, başvuru sahiplerinin öğretmenlik deneyimine sahip olmalarını veya bir dil yeterlilik sınavını geçmelerini de gerektirebilir.

Bir ELT yüksek lisans programının uzunluğu değişebilir, ancak çoğu programın tamamlanması bir ila iki yıl sürer ve kurs, araştırma ve uygulamalı bir öğretim bileşeni içerebilir. Programı tamamladıktan sonra, mezunlar okullar, üniversiteler, dil enstitüleri ve kurumsal ortamlar dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda İngilizce öğretmeye hak kazanabilirler.

NE YAPIYOR ?