İnşaat Mühendisliği Yapı Doktora Programı Nedir

İnşaat Mühendisliği Yapı Doktora Programı

İnşaat mühendisliği yapı, inşaat mühendisliği alanında yapıların tasarımı, yapımı ve işletimi ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Bu bilim dalı, yapıların tasarımında statik, mekanik ve malzeme bilimleri gibi bilim dallarını kullanır. Ayrıca, inşaat mühendisliği yapı, yapıların yapım aşamasında inşaat teknolojisi, inşaat malzemeleri ve inşaat makine ve ekipmanları gibi konuları da içerir.

Doktora programı, bir konuda uzmanlaşmak için yüksek lisans programını takip eden bir eğitim programıdır.