Irak Yerin Haberini Kervan Getirir Atasözünün Anlamı Nedir?

"Irak yerin haberini kervan getirir" Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, uzaklardaki olaylar veya haberlerin, o yerle doğrudan iletişimde olan veya oradan gelen kişiler tarafından daha iyi bilineceğini ve aktarılacağını ifade eder. Kervan, tüccarların veya gezginlerin grup halinde yolculuk yaptığı bir taşıma biçimiyken, bu atasözü uzak yerlerden en güvenilir ve doğru bilginin, o yerlerle doğrudan teması olanlardan alınabileceğini belirtir.