Irgat Gibi Çalışmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Irgat gibi çalışmak", çok ağır ve sürekli bir şekilde, yorucu koşullar altında çalışmayı ifade eden bir deyimdir. Tarih boyunca ırgatlar, zorlu tarım işlerinde uzun saatler boyunca düşük ücretler karşılığında çalışan işçilerdi. Bu deyim bu nedenle, kişinin çok çalıştığını, genellikle de az bir kazanç için, dinlenmeye zaman bulamadan sürekli olarak fiziksel veya zihinsel emek harcadığını vurgulamak için kullanılır. Günümüzde, herhangi bir kişi ya da durum için aşırı ve yorucu çalışma koşullarını belirtmek amacıyla kullanılmaktadır.