Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

İş Sağlığı Hemşireliği Yüksek Lisans Programı Nedir

İş Sağlığı Hemşireliği Yüksek Lisans Programı

İş Sağlığı Hemşireliği, işyerlerinde çalışan insanların sağlık, güvenlik ve işyeri sağlığı ile ilgili sorunlarının önlenmesine yardımcı olan bir meslektir. Bu meslek, işyerlerinde çalışan insanların fiziksel, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik önleyici, koruyucu ve tedavi edici hizmetler sunar.

İş Sağlığı Hemşireliği yüksek lisans programı, İş Sağlığı Hemşireliği mesleğinin ileri düzey bilgi ve becerilere sahip olmayı amaçlar. Bu program, İş Sağlığı Hemşireliği mesleğinin temel konularını kapsar ve ayrıca işyerlerinde sağlık risklerini önleme, işyeri sağlığı ve güvenliği yönetimi, işyerinde sağlık hizmetleri sunma ve işyerinde sağlık ile ilgili yasalar ve standartlar hakkında bilgi verir.

İş Sağlığı Hemşireliği yüksek lisans programı genellikle 2 ila 2,5 yıl sürer ve programa katılmak için Hemşirelik Lisans diploması ve İş Sağlığı Hemşireliği ile ilgili bir işyerinde çalışma deneyimi gerekmektedir. Program sırasında, öğrenciler İş Sağlığı Hemşireliği mesleğinin konularını daha derinlemesine inceleyecek ve ayrıca işyerinde çalışma deneyimi kazanacaklardır. Program tamamlandıktan sonra, İş Sağlığı Hemşireliği yüksek lisans derecesine sahip olanlar, işyerlerinde İş Sağlığı Hemşireliği hizmetleri sunarak veya işyerinde sağlık ve güvenlik yönetimi ile ilgili çalışmalar yaparak çalışabilirler.

NE YAPIYOR ?