Işığını Akşamdan Önce Yakan,Sabah Çırasına Yağ Bulamaz Atasözünün Anlamı Nedir?

"Işığını akşamdan önce yakan sabaha çırasında yağ bulamaz" Atasözü Atasözünün Anlamı: (Bu atasözü daha önce verilenle aynı olduğu için tekrar yazılmış gibi görünüyor, dolayısıyla yukarıdaki açıklama burası için de geçerlidir.) Bu atasözü, kaynakları ve olanakları doğru zamanda ve ölçülü bir şekilde kullanmanın önemini vurgular. Aksi halde, kaynaklar tükenir ve kişi zor durumda kalır. Atasözü, planlama ve ölçülü davranmanın gerekliliğine işaret eder.